Hockeydames HMHC in spannende partij onderuit bij Hardenberg

HARLINGEN - De hockeydames van HMHC uit Harlingen hebben zondag in een spannende wedstrijd met 3-2 verloren uit bij Hardenberg,

Hieronder een door HMHC zelf ingestuurd verslag.

Afgelopen zondag speelde Harlinger dames 1 een spannende pot tegen gelijkwaardige tegenstander Hardenberg. Vorige wedstrijd tegen dit team verloor Harlingen in de laatste minuut. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, vooral omdat er zeven Dames 1 speelsters ontbraken.

Vanaf het startsignaal was de gelijkwaardigheid gelijk zichtbaar. Hardenberg is technisch erg goed, maar Harlingen kan zich daar fysiek goed tegen weren. Er ontstonden aan beide kanten mooie acties.

Na een klein foutje van Harlingen, was het toch Hardenberg die het eerste doelpunt scoorde. Dames 1 vocht door en werd goed ondersteund door hun invalsters: Melanie Nota, Noortje Grijmans, Tineke Pars, Edine Outhuijse en Mette van Bruggen. Na een mooie actie van Hardenberg stond Harlingen in de rust 2-0 achter.

Na een duidelijke speech van invalcoach Daniël Schaaf konden de dames er weer tegenaan. En dit deden ze met alles wat ze in huis hadden. Na mooi overspel was het Akkefien de Jong die de bal in het rechterhoekje van de goal schoot. Het vertrouwen van Harlingen steeg en ze kregen de opdracht om na dit doelpunt twee minuten te jagen.

Hardenberg raakte vermoeid en daar maakte Harlingen nogmaals gebruik van: het stond nu 2-2. Van beide kanten bleven de teams gevaarlijk en de wedstrijd kon echt beide kanten uitvallen. Helaas voor Harlingen viel het de kant uit van Hardenberg en scoorden zij de 3-2. Harlingen bleef wel gevaarlijk, maar het doelpunt bleef uit.

Tevreden stapte Harlingen het veld af en kijkt uit naar het weerzien met dit team thuis op 3 juni.

Harlingen heeft aankomende week geen wedstrijd en speelt op 13 mei weer een uitwedstrijd tegen Dash om 12.45 uur.