Grote zoekactie naar vermiste Dénis Heinen op het terrein van de Franeker Watersport Vereniging

FRANEKER - De politie is sinds vanochtend op het terrein van de Franeker Watersport Vereniging aan de Frisia op zoek naar de 26-jarige Dénis Heinen.

De uit Soest afkomstige man wordt sinds zondag vermist. Hij had samen met vrienden Koningsdag gevierd in Franeker en gingen na afloop terug naar de zeilboot van Heinen, die in de jachthaven aan de Frisia lag.

Heinen is in de nacht van zaterdag op zondag om 2.00 uur voor het laatst gezien door vrienden. Dat was aan boord van zijn zeilboot de Merlijn.

Toen de vrienden de volgende ochtend wakker werden was Heinen verdwenen. Pas toen hij zondagavond om 18.30 uur nog steeds niet terug was, belden zij de politie.

Daarop startte de politie maandagochtend bij de haven een zoekactie. Onder andere in het water rondom de haven en de boothuizen is gezocht.

Ook is een buurtonderzoek gehouden en zijn camerabeelden van bedrijven uit de nabije omgeving opgevraagd. Forensisch rechercheurs zijn druk bezig met een sporenonderzoek bij de boot.

De laatste keer dat Heinen is gezien droeg hij een rood vest met capuchon, een lichte spijkerbroek met gaten en een zwarte pet. Hij heeft een slank postuur en kort haar.