Overzicht voorstellingen Theater De Koornbeurs

FRANEKER - Hieronder een beknopt overzicht van de programmering van Theater De Koornbeurs in Franeker van 3 tot en met 15 mei. Voor jong en oud zijn er voorstellingen te zien.

Op donderdag 3 mei is vanaf 20.15 uur de Bankier van het Verzet te zien. Die vertelt het verhaal van bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog. Als hem wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden.

Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters uit de Nederlandsche Bank gesluisd.

Dinsdag 8 mei begint om 20.15 uur de film I, Tonya. De film vertelt het waargebeurde verhaal over kunstschaatsster Tonya Harding. Zij was een natuurtalent en niets leek haar selectie voor de olympische spelen in de weg te staan. Zij kwam echter niet bepaald uit een rijke familie. Daarnaast waren haar vulgaire outfits en gedrag een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Harding beraamde bovendien een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Het leidde tot een van de grootste Amerikaanse schandalen.

Daarnaast is er ook op dinsdag 15 mei vanaf 20.15 uur een film te zien. Dat betreft Aus Dem Nichts. In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neonazi achtergrond.

Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.

Voor alle voorstellingen en kaarten zie www.theaterdekoornbeurs.nl.