Derde zoekdag naar Dénis Heinen zonder resultaat

Franeker - De derde zoekdag in de haven van Franeker naar de vermiste Dénis Heinen (26) heeft niets opgeleverd. Donderdag wordt de zoekactie geïntensiveerd.

Vandaag werden voor het eerst duikers van de Koninklijke Marine ingezet. Een team van vier ging te water en zocht in en rond de boothuizen van de Franeker Watersport Vereniging in de jachthaven aan de Frisia. Zonder resultaat.

Morgen worden de zoekopties uitgebreid, dan maakt de politie gebruik van een sonarboot en zoekhonden. Ook wordt het zoekgebied mogelijk vergroot: nu beperkten de duikers zich tot de jachthaven, indien nodig wordt donderdag uitgeweken naar het Van Harinxmakanaal. ,,Dat bepalen we morgenochtend", laat een woordvoerder van de politie weten.

Voor booteigenaren levert te zoektocht mogelijk enige belemmeringen op. Zij kunnen niet uitvaren als de duikers in het water liggen, maar het zoekteam kan op begrip rekenen. ,,We hebben de volle medewerking van de jachthaven", verzekert de woordvoerder. ,,Iedereen is er van doordrongen dat we deze jongen zo snel mogelijk moeten vinden."

Dénis Heinen raakte vrijdag vermist, na de viering van Koningsdag in Franeker. Met vrienden verbleef hij op een zeilbootje in de haven. De politie is maandag begonnen met de zoekctie.