D’Alde Wite dames hoofdklasse op Hemelvaartsdag in Dronryp

DRONRYP - Net voor de start van het 125 jarig jubileum van VvV Sjirk de Wal wordt donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, de hoofdklassewedstrijd voor dames gehouden, een afdelingswedstrijd.

Een viertal Rypster sponsoren (DEM, K.I. Service Lybo, Allround Bouwservice LBI en Pieter Scharringa Bouwservice) heeft besloten het prijzenpakket voor deze partij gelijkwaardig te laten zijn aan het prijzenpakket van de Hoofdklasse Heren partij die in Dronryp – op de eerste zondag in juni – verkaatst wordt. De sponsoren geven hiermee aan dat zij waardering hebben voor de ontwikkeling van het dameskaatsen.

Jonge talenten

Vorig jaar werd het partuur van Berltsum op de derde lijst verrassend verslagen door Peins. Berltsum won dat jaar wel de andere drie dames Hoofdklasse Afdeling partijen. Deze inspanning moest het paruur van Peins bestaande uit de drie zusters Zeinstra in de halve finale bekopen. Ze werden door de latere prijswinnaars Wommels met 5-3 6-4 verslagen. De finale werd gespeeld tussen de parturen van Huizum met Marije van der Meer, Nynke Sybrandij en Manon Scheepstra en Wommels met Anna-Brecht Bruinsma, Martzen Deinum en Sjanet Wijnia. Na een spannende partij mochten de dames van Wommels na een 5-4 6-4 uitslag de eerste prijs in ontvangst nemen. Jonge Wommelser talenten die snel doorbraken.