FOTO’S | Zonovergoten en feestelijke opening kaatsseizoen dames bij Jan Bogtstra

FRANEKER - Het kaatsseizoen voor dames is zaterdag groots en feestelijk geopend. Dat gebeurde traditiegetrouw in Franeker. Er werd gekaatst om cheques van Petra Lodewijk Mode uit Franeker.

Kaatsvereniging Jan Bogtstra gaf bij de wedstrijd de vorig jaar ingezette trend een vervolg. Daarbij er een versierde entree was, met een kleurrijke aankleding met bloemen van Willy’s Blomke en Anders dan Anders.

Ook was er een goodiebag van G&W Gezondheidswinkel voor alle kaatsters. Verder was er een: nagelstudio, theeproeverij en een springkussen voor de jeugd. Ook waren er minikaatsveldjes waar de jeugd kon oefenen.

Verder was er een foodtruck van Van der Kloet en waren er in de middag hapjes en drankjes door De Poort van Franeker. DJ Quickfinger zorgde voor de muziek.

De wedstrijd zelf werd een prooi voor Huizum met: Nynke Sybrandy, de piepjonge Anna-Dieuwke Dijkstra en Manon Scheepstra (koningin).

Heren

Vandaag kwamen de tien hoogste gerankte herenparturen in actie. Zij kaatsten hun eerste vrije formatie wedstrijd van dit seizoen.

Menno van Zwieten, Alle Jan Anema en Erwin Zijlstra wonnen de partij.

(Foto’s Marcel Teensma)