Leerlingen klas 1HA2 RSG Simon Vestdijk Harlingen winnen niet-roken wedstrijd ‘Smokefree Challenge’

HARLINGEN - De leerlingen van klas 1HA2 van de RSG Simon Vestdijk Harlingen hebben de niet-roken wedstrijd ‘Smokefree Challenge’ van de GGD Friesland.

Zij stuurden volgens de GGD Friesland, die de wedstrijd hield, de beste video met tien belangrijke voordelen van het niet-roken in.

De prijsuitreiking was woensdag bij de RSG Simon Vestdijk in Harlingen tijdens de les van mentor Lysanne Brattinga. Linda de Jong van de GGD Friesland reikte daarbij een beker en bioscoopkaartjes voor de hele klas uit uitgereikt aan de leerlingen en hun mentor.

Smokefree Challenge is een landelijke klassikale niet-roken wedstrijd voor de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Leerlingen spreken daarbij met elkaar af een half jaar niet te roken. Het uiteindelijke doel is het voorkomen van roken.

Aan het einde van dat halfjaar kunnen zij een creatieve opdracht uitvoeren en inzenden. Van alle klassen die deze opdracht uitvoerden was die van klas 1HA2 van RSG Simon Vestdijk volgens de jury de beste van Friesland.