Sijtze Leijenaar uit Dronryp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

DRONYP - Sijtze Leijenaar (68) uit Dronryp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij keeg de onderscheiding vanmiddag uit handen van burgemeester Apotheker van de gemeente Waadhoeke. Dat gebeurde in het Parochiehuis in Dronryp.

Leijenaar is ondertussen vijfenveertig jaar als bestuurslid en vrijwilliger betrokken bij kaatsvereniging VvV Sjirk de Wal in Dronryp.

Vanaf 1973 tot 1988 was hij bestuurslid algemene zaken. Daarna hielp hij tot 2006 vrijwillig mee met de opbouw van de jaarlijkse merke. Sindsdien zette hij zich volop in als vrijwilliger voor onder andere het leggen van: de perken, opbouw hoofdklasse kaatspartijen, de materialencommissie, het beheer van de sponsorborden en de opbouw van de kermis.

Daarnaast was Leijenaar ruim twintig jaar bestuurslid van het Programma Bepalend Orgaan bij Radio Eenhoorn. Daarvan was hij acht jaar voorzitter.

Ook is hij sinds 2006 lid van de schaduwfractie van Gemeentebelangen Menaldumadeel. Hij richt zich voornamelijk op de ‘zorgproblematiek’.