Eerste editie avondvierdaagse Waadhoeke staat voor de deur

FRANEKER - De eerste editie van de avondvierdaagse Waadhoeke staat voor de deur. In totaal is het inclusief de voormalige gemeente Franekeradeel de zestigste editie van het wandelevenement.

De avondvierdaagse is van maandag 28 tot en met donderdag 31 mei. Ook dit jaar staan de vijf, tien en vijftien kilometer op het programma. De vijf en vijftien kilometer starten om 18.00 uur. De tien kilometer start om 18.00 uur.

De routes zijn uitgezet in en om Franeker. De deelnemers wandelen onder andere door: de binnenstad, de tuinen van het psychiatrisch ziekenhuis, de vijvers in Witzens, een deel van de Slachteroute, over de Slachtebrug en het Hitzummerbinnenpad.

De intocht op donderdag vertrekt vanaf de Zuiderkade. Traditiegetrouw wordt de slotavond opgeluisterd door vier muziekkorpsen. Dit jaar zijn dat: Advendo, Harmonie, de Sternse Slotlanders uit Franeker en OpMaat uit Berltsum.

De route op de slotavond gaat vanaf de Zuiderkade door de: Hofstraat, Dijkstraat, Godsacker, Eise Eisingastraat, Raadhuisplein Voorstraat, Hoquard, Hertog van Saxenlaan en eindigt bij de sporthal aan de Hertog van Saxenlaan. In de sporthal krijgen de deelnemers een medaille. Die is speciaal ontworpen voor de avondvierdaagse.

Inschrijven

Op donderdag 24 mei en vrijdag 25 mei kunnen deelnemers zich inschrijven. Dat kan van 19.00 tot 21.00 uur bij de sporthal aan de Hertog van Saxenlaan in Franeker. Inschrijven kan ook daarna nog.

Meer informatie via 0517-395342 en 06-51854985. Naar die nummers kan ook worden gebeld voor het inschrijven als groep.