Planetariummedewerkers ontvangen certificaat Stichting MEE uit handen van Lutz Jacobi

FRANEKER - Lutz Jacobi heeft vanochtend de aftrap verricht van verbeterd bezoek voor mensen met een beperking aan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker.

Jacobi deed dat door namens de Stichting MEE, waar zij ambassadeur van is, certificaten te overhandigen aan de planetariummedewerksters Herma Stofbergen en Manon Meijer. Zij hebben de afgelopen tijd een training gevolgd hoe om te gaan met personen met een beperking. Na de opening door Jacobi gaven beiden uitleg in het Planetarium.

Ook de andere zeven medewerkers van het Planetarium wordt geleerd hoe personen met een beperking rond te leiden. Dat gebeurt door Stofbergen en Meijer. ,,Dus bijvoorbeeld geen ingewikkeld verhaal vertellen en niet zomaar op je knieën gaan zitten naast hen om iets uit te leggen”, zegt Planetariumdirecteur Adrie Warmenhoven.

CH2018

De Stichting MEE heeft als doel het museumbezoek voor deze groep personen te stimuleren. Vanwege Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018 zegt de stichting graag iets extra’s te willen betekenen voor deze doelgroep.

Zo zijn diverse musea benaderd om haar kennis en expertise in te zetten. Medewerkers van de musea volgden een training hoe deze personen goed te ontvangen en begeleiden.