Initiatiefneemster panorama InsideOut pleit voor tijdelijk gedichtenpad in Franeker

FRANEKER - Naar aanleiding van alle gedichten die gepost worden op de Facebookpagina van het panorama InsideOut heeft Thea Gerritsen voorgesteld een tijdelijk gedichtenpad te realiseren in Franeker rondom het thema ‘Fries Landschap van Stemmingen’.

Gerritsen, initiatiefneemster van het panorama en voormalig humanistisch raadsvrouw, hoop dat de gedichten kunnen komen op plakkaten langs het Van Andelpad en enkele centrale plekken in Franeker.

Daarnaast zijn er in de tent op het GGZ-terrein waar het doek hangt op drie zondagmiddagen miniconcerten met onder andere een singer-songwriter, jeugdige rappers, een band en met een voordracht van gedichten. Die activiteiten zijn op 24 juni, 8 juli en 22 juli.

Friese landschap

Op acht locaties is door zo’n honderd cliënten en ex-cliënten uit de psychiatrie gewerkt aan een cirkelvormig panorama geïnspireerd op het Friese landschap.

De ‘mienskipskeunst’ in het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018 betreft een rond panorama van veertig meter breed en twee meter hoog. De aan elkaar gelaste doeken zijn te zien vanaf 9 juni.

Het panorama is te zien tot en met 29 juli op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De tent waarin het panorama te zien is, staat op het terrein van de GGZ naast gebouw De Tille. Met gele bordjes is op het terrein aangegeven waar bezoekers moeten zijn.

Zie www.panoramafraneker.nl en de Facebookpagina PanoramaFraneker.