9500 euro subsidie vanuit Iepen Mienskipsfûns voor theaterstuk De Bestimming in Minnertsga

MINNERTSGA - De voorstelling De Bestimming in Minnertsga krijgt 9.500 euro subsidie uit het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Friesland.

De totale voorstelling kost 89.360 en is te zien van 8 tot 18 november. In totaal krijgen twintig projecten uit de regio financiële ondersteuning. Daarmee is een investering gemoeid van 1,2 miljoen euro in leefbaarheid van de regio.

De Bestimming is één van de tweeëndertig manifestaties van het project Ûnder de Toer van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018. Het stuk van Stichting Grut Hermana gaat over de geschiedenis van de Meinardskerk in Minnertsga. Het is een combinatie van film, theater en muziek in en om de kerk.

Met De Bestimming vraagt de stichting Grut Hermana steun voor het behoud van de kerk, zodat ze er projecten kan blijven houden. ,,Dat houdt de kerk levendig en brengt de gemeenschap samen.”

Aanvragen

Inwoners uit Friesland kunnen nog subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns. Voorwaarde is dat initiatief moet zorgen voor het verbeteren van de leefbaarheid in een wijk, dorp of stad.

De huidige subsidieronde loopt tot en met 1 juni. Daarna volgt nog een ronde. Zie www.streekwurk.frl/imf.