‘We verwachten weer meer dan driehonderd deelnemers bij het Lanenkaatsen’

HARLINGEN - Het deelnemersaantal voor het lanenkaatsen van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni staat ondertussen op tweehonderd personen.

Vorig jaar deden er meer dan driehonderd kaatsers mee. De organisatie verwacht dat aantal ook nu te halen.

Groep twee (17 tot 35 jaar) en de damesgroep vijf (11 tot 35 jaar) gaan gelijk op met ongeveer veertig aanmeldingen. De jongste groep, groep één, (11 tot 16 jaar) heeft vijfendertig aanmeldingen. De sinds vorig jaar nieuwe damesgroep 36 jaar en ouder kent op dit moment twaalf aanmeldingen.

De overige groepen kunnen volgens de organisatie nog aanmeldingen gebruiken. Dat geldt ook voor de dames 36 jaar en ouder. Zo kent groep drie (36 tot 49 jaar) eenentwintig aanmeldingen, groep vier (50 59 jaar) negentien aanmeldingen en groep zes (60+) achttien aanmeldingen.

De loting is in het pand van Piet Paulusma met verslag van Radio Stad Harlingen op zaterdag 2 juni vanaf 19.00 uur. In de loop van de avond zijn de lijsten te vinden op www.lanenkaatsen.nl. Op zondag komen de lijsten ook te hangen in de etalage bij Kamsma Schoenen.

Van heinde en verre

Onder de deelnemers zijn tot nu toe: 53 Harlingers, 24 Franekers, 24 Sexbierummers, 11 Arummers en7 Midlummers. De overige deelnemers komen uit de andere omliggende dorpen en een enkeling van verder.

Er zijn 18 nieuwelingen op de lijst genoteerd en 25 terugkeerders, die vorig jaar niet meededen. Ook Arie den Breejen staat op de lijst. Hij was er voor het laatst bij op de Lanen in 1992.

Jongste en oudste kaatser

De jongste deelnemer tot nu toe is de 11-jarige Jaimy Koel uit Harlingen. De oudste deelnemer tot nu toe is de 74-jarige Heinz Palsma uit Sexbierum.

Gooitzen Scheffer is jubilaris dit jaar. Hij doet voor de vijfentwintigste keer mee. Henk Draaisma, Johannes Hinrichs en Gerrit Bijdeweg uit Harlingen doen voor de vijfendertigste keer mee sinds 1981. Dat geldt ook voor Arjen Lemstra en Henk Draaisma.

Opgeven kan tot en met zaterdag 2 juni om 17.00 via www.lanenkaatsen.nl en bij Kamsma Schoenen op de Kleine Breedplaats in Harlingen via 06-41205796.

Oproep

Daarnaast zoekt het Lanenkaatsen nieuwe keurmeesters, telegrafisten en lotenverkopers. Informatie via info@lanenkaatsen.nl.