‘Een mooi stukje Franeker wordt opgeofferd voor anderhalve man en een paardekop die moeite zouden hebben om de raadszaal te vinden?’

FRANEKER - Margreet van Vossen uit Franeker stuurde een ingezonden brief omtrent het Dreeslaantje in Franeker. ,,Ik ben boos over een raadsbesluit omtrent het Dreeslaantje”, schreef zij in de brief.

Hieronder haar tekst.

De gemeenteraad heeft enige tijd geleden besloten dat het begin van het Dreeslaantje (bij het gemeentehuis) gerooid kan worden. Dit opdat bezoekers van ons gemeentehuis direct vanaf de rotonde al kunnen zien waar de raadszaal van de gemeente Waadhoeke zich bevind. Nou vraag ik me af hoeveel mensen hier behoefte aan hebben.

Een gemeenteraadslid dat ik vandaag op de open dag sprak zei dat de raad gekozen had voor een opvallende raadszaal die van ver af al te zien zou zijn zodat bezoekers niet hoefden te zoeken waar ze moeten zijn. Naar mijn gevoel getuigt dit van dezelfde hoogmoedswaanzin als destijds het Louvre op de Breedeplaats.

Een mooi stukje Franeker, notabene het enige nog redelijk ongerepte stukje van onze stad, wordt opgeofferd voor die anderhalve man en een paardekop die moeite zouden hebben om de raadszaal te vinden?

In de huidige tijd van navigatieapparatuur en computers is het toch zowat onmogelijk om het gemeentehuis niet te vinden en eenmaal binnen is het ook direct zichtbaar waar de raadszaal zit. Volledig onnodig wordt dus straks een mooi stukje Franeker weer opgeofferd voor een kaal aangeharkt parkje zodat we vanaf de rotonde verblind worden door de spierwitte raadszaal.

Ik ben het hier niet mee eens en ik weet dat veel meer Franekers er zo over denken!

Dit moois gaat dus straks vervangen worden door lage aanplant zodat we een oogverblindend zicht op de raadszaal hebben.

(Tekst Margreet van Vossen)