Oranje Minnertsga zet 12.5000 stappen om geld in te zamelen voor jubileumviering

MINNERTSGA - Alle ruim 125 leden van de christelijke muziekverenging Oranje uit Minnertsga komen zaterdag 9 juni in actie om gezamenlijk 12.500 stappen te zetten en daarmee eenzelfde bedrag aan geld op te halen via sponsoring.

Daarmee wordt geld ingezameld voor de jubileumactiviteiten die de muziekvereniging volgend jaar organiseert. Oranje bestaat dan 125 jaar en wil dat samen met iedereen uit Minnertsga vieren.

Het stappen gebeurt tijdens een muziekestafette die van 16.00 tot 18.00 uur duurt. De opzet is dat de drumfanfare een route door Minnertsga marcheert. Langs de route zijn de andere groepen van Oranje opgesteld, de fanfare, Jong Oranje en majorettes, die elke keer dat de band langskomt, het ‘stokje’ overnemen en zorgen voor een blokje muziek of show.

Zijn ze klaar, dan marcheert de drumfanfare verder naar de volgende groep. Elke stap die wordt gezet, telt mee. Zo hoopt Oranje in totaal 12.500 stappen te zetten. Elke stap kan worden gesponsord voor 1 euro.

Route

De Muziekestafette start bij het Oranjehiem: het repetitielokaal van de muziekvereniging. Van daaruit loopt de route onder meer langs basisschool de Wizebeam en mfa De Doarpsfinne. Rond 18.00 uur eindt de estafette en wordt bekendgemaakt hoeveel de actie heeft opgeleverd.

Met het geld zegt Oranje in ieder geval een jubileumconcert te houden, evenals een marsparade festival, workshops voor de jeugd en een uitgebreid jubileumweekend. Ook wordt een film gemaakt over Oranje die regionaal en landelijk op televisie wordt vertoond.