Eigenaren Schaafsma nemen De Korenbloem over

FRANEKER - Romke en Jantina van der Meulen zijn per 1 juli de nieuwe eigenaren van banketbakkerij De Korenbloem in Sneek. De twee staan nu twaalf jaar aan het roer van Banketbakkerij Schaafsma.

De Korenbloem in Sneek staat bekend om zijn specialiteiten zoals de befaamde hazelnootschuimtaart, zijn prijswinnende oranjekoek en Fryske dûmpkes en andere banketspecialiteiten. Daarnaast heeft de Korenbloem een koffie-corner, het enige D.E. café in Sneek.

Romke en Jantina zijn ervan overtuigd dat dit een positieve ontwikkeling en aanvulling is op hun banketbakkerij in Franeker, waar straks ook de heerlijke banketproducten van De Korenbloem uit Sneek te verkrijgen zijn.

De Korenbloem uit Sneek is al vele jaren lid van het banketbakkersgilde “Heerlijk & Heerlijk”. Door de overname zal ook Schaafsma zich aansluiten bij het gilde van de betere banketbakkers.

Gerrit Dijkstra was sinds 1986 eigenaar, de derde generatie van familiebedrijf De Korenbloem. Dijkstra heeft in zijn eigen gelederen niemand kunnen vinden op hem op te volgen, en daarom vindt hij het fantastisch dat een jong stel deze uitdaging aangaat.

Dat deze zaak wordt voortgezet onder leiding van Romke en Jantina én dat tevens alle medewerkers kunnen blijven, betekent veel voor Dijkstra. Er zal voor de klanten van de Korenbloem niets veranderen.