Turners Venk-Stenenman in top tien op NK

HARLINGEN - Venk-Stenenman was afgelopen weekend present op het NK allround turnen en de toestelfinales. Het verslag hieronder is door de vereniging ingestuurd.

Zaterdag 2 juni was het NK all-round turnen en zondag 3 juni de toestel finales NK. Zo’n gemiddeld 400 turnsters van heel Nederland doen mee in een leeftijdscategorie en daarvoor heb je een aantal kwalificatie momenten. Daarna is het een afval race.

Alleen de beste 36 turnsters mogen mee doen aan het NK. Dit is een enorme prestatie om je daar bij te kunnen turnen. Want bij de meeste kwalificatierondes is het deelnemersveld ontzettend goed en is het niveau heel erg hoog.

Senna de With jeugd 2 (leeftijd 12 jaar ) heeft net niet foutloos kunnen turnen maar wel ongelooflijk mooi turnen laten zien. Zij behaalde de 34e plaats en mocht zondag nog bij de beste 8 turnen op het onderdeel sprong. In de all-round was ze 9e op sprong. Zij heeft dit zondag nog een keer knap gedaan en is 6e van Nederland geworden.

Chantal Hietkamp junior 1 (leeftijd 14 jaar) behaalde een 18e plaats. Ook zij heeft zaterdag in de all-round een 4e plaats op het onderdeel balk gehaald.