Zes zomermarkten in Harlingen

HARLINGEN - De komende maanden staan er zes zomermarkten op de agenda in Harlingen. De zomermarkt, een braderie met tientallen kramen, vindt eens in de twee weken plaats op donderdag. De markt is van 15.00 tot 21.00 uur. De eerste zomermarkt staat gepland op donderdag 14 juni.

Op de Voorstraat in het centrum van Harlingen slingert een lint van zo’n veertig marktkraampjes. Aanbieders van onder andere kleding, sieraden, (tweedehands) platen en boeken, watersport & outdoor, woon- en tuinaccessoires, hobby en creativiteit, tuinplanten, bed- en nachtgoed en vintage artikelen presenteren zich.

Lekkerbekken komen voor het verse fruit, de streekproducten, Indonesische maaltijd of een lekker vers gebakken frietje. Naast nieuwe artikelen en hebbedingetjes kunnen bezoekers er ook brocante tegenkomen. De markten worden omlijst met zo nu en dan live muziek en/of een ander entertainment.

Op 14 juni is er entertainment voor de kids, en vanaf 19.00 uur speelt Just4Fun bij het pleintje rondom Anton Wachter.

De overige markten zijn op 28 juni, 12 en 16 juli en 9 en 23 augustus. Tijdens de Zomermarkt in Harlingen is het centrum (Simon Stijlstraat, St. Jacobstraat en de Voorstraat) afgesloten voor het verkeer.