Tienduizend euro voor Zomerdorpshuis Boppeslach in Spannum

SPANNUM - Het VSBfonds heeft zaterdag tijdens het ‘We doen het Samen’-festival in Amersfoort €10.000,- geschonken aan het renovatieproject ‘Zomerdorpshuis Boppeslach weer bij de tijd’.

Stichting Sportaccommodatie en Stifting Mei-inoar Spannum laten weten ,,heel blij met deze bijdrage aan het burgerinitiatief om van de Boppeslach weer een toekomst bestendige accommodatie te maken”.

De Boppeslach is een sportaccommodatie en zomerdorpshuis dat in de zomermaanden het sociale middelpunt van Spannum is. De accommodatie is in de jaren zeventig is gebouwd door vrijwilligers uit het dorp en is volgens Stichting Sportaccommodatie en Stifting Mei-inoar Spannum toe aan een grondige renovatie.

De Boppeslach wordt vooral in de zomermaanden gebruikt voor het kaatsen, korfballen en jeu de boulen. Maar het complex is meer dan een sportaccommodatie. Het is een plek waar de dorpelingen uit het 270 inwoners tellende dorp bij elkaar komen om te kijken naar een wedstrijd of om gewoon een bakje koffie te drinken. Ook worden er familiefeesten georganiseerd en barbecues voor het hele dorp.

De laatste jaren kwam er steeds meer commentaar op de staat waarin de accommodatie verkeerde. De keuken van meer dan veertig jaar oud was nodig toe aan vervanging net als de vloer en een deel van de ramen. Stichting Sportaccommodatie heeft de afgelopen jaren al de toiletgroep en het plafond vernieuwd en het meubilair vervangen.

Een volledige renovatie was niet mogelijk zonder financiële bijdragen uit fondsen en van subsidiënten. Vandaar dat de Spannumers het plan hebben opgepakt om de Boppeslach grondig te renoveren. De eigen gemeenschap heeft het project omarmd en de eerste €4.000,- opgebracht. En daar kwam zaterdag dus nog €10.000,- bij van het VSBfonds.

Dit geld wordt gebruikt voor de renovatie, maar ook voor het verduurzamen van de accommodatie. Het is de bedoeling dat het gebouw volledig van het gas af gaat. In de keuken komen inductieplaten, de douchhes krijgen warm water via een zonneboiler en er komen zonnepanelen op het dak. Het project start in oktober en zal in maart 2019 klaar zijn.