Silke Huisman imponeert andermaal in Eindhoven

Eindhoven - Silke Huisman, uitkomend voor Orca’s Regionaal Talentteam, heeft op de vierde en laatste dag (zondag 17 juni, red.) van het Nederlands jeugd- en juniorenkampioenschap in Eindhoven wederom een limiet voor de EYOF gezwommen.

In een spannende en goed opgebouwde race wist Huisman met een scherpe tijd van 2.21,68 de limiet van 2.22,53 ruim te doorbreken op de 200m wisselslag. De race was goed voor de Nederlandse titel bij de jeugd. Na alle euforie moest Huisman een kleine veertig minuten later alweer aan de bak op de 100m vrije slag. Met 58,19 en een vijfde klassering zat er voor dat moment even niet meer in. Coach Henri Koek kon daar wel mee leven. ,,Als je zo boven jezelf uit stijgt is het fysiek en mentaal een uitdaging om er zo snel weer te staan. Een dergelijke omschakeling kun je alleen maar oefenen door het mee te maken. Dat is nu even mislukt, maar ook dat moet je leren”, aldus Koek die verder tevreden terug kon kijken op de slotdag van het toernooi.  

Suze Kuipers zwom op het NK elke dag een stuk harder. Na een lange periode van tegenslagen kwam er nu op de 200m rugslag na twee jaar zelfs weer een heus persoonlijk record op de klokken en het was direct een dik persoonlijk record. Met 2.28,49 was de vijftienjarige Kuipers twee seconden sneller dan ooit en hiermee eindigde ze direct als zesde bij de jeugd.

David Kuipers had zijn pijlen op de EJK kwalificatie voor de 10km in het open water gericht. Twee weken later in het zwembad dan alweer hard zwemmen is erg lastig en dat bleek tot de laatste dag van de NK ook wel. Uitgerekend op de kortste afstand dan ineens een groot persoonlijk record zwemmen van ruim een seconde en je hoogste klassering bij de jeugd binnen harken doet menig zwemkenner de wenkbrauwen fronsen. Met 53,45 eindigde Kuipers als vijfde.

Domingo Kuipers kwam op de slotdag nog tot twee mooie persoonlijke records. De 50m vrije slag ging in 28,77 en de 100m rugslag in 1:10,52 wat een zesde klassering betekende bij de dertienjarigen.