Taeke Triemstra is Tunno Schurer voorbij

FRANEKER - Met de punten die hij dit weekend vergaarde, passeerde Taeke Triemstra Tunno Schurer in het puntenklassement aller tijden. Triemstra pakte dit weekend twee keer de tweede prijs. De kaatser uit Sint Jacobiparochie heeft nu 695 punten, evenveel als Tunno Schurer in zijn kaatscarrière behaalde, gelijk, maar Triemstra heeft meer eerste prijzen gewonnen. Chris Wassenaar staat met 699 punten nog net boven Triemstra, leider van het klassement Piet Jetze Faber is met 885 punten vooralsnog onbereikbaar.

Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra hebben zaterdag in Dokkum de vrije formatiewedstrijd voor de heren hoofdklasse gewonnen. Voor dit partuur was dit de eerste zege van het seizoen. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra werden in een spannende finale verslagen met 5-5 en 6-0. Kootstra werd koning van de partij.

Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten behaalden de derde prijs.

Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Annelien Broersma hebben zaterdag in Ee de hoofdklassepartij bij de dames gewonnen. Het partuur van Andrea Kroes, Sigrid de Jong en Manon Scheepstra werd in een aantrekkelijke finale met 5-4 en 6-2 verslagen. De derde prijs ging naar Nynke Sijbrandij, Lotte Delgrosso en Kim Dijkstra, zij wonnen de strijd om de derde prijs met 5-3, 6-6.

Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar gingen zondag met de krans naar huis, in de finale werd met 5-3 en 6-2 gewonnen van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Zij verloren dus twee finales dit weekend. De derde prijs was voor Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden.

Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Marrit Zeinstra hebben de hoofdklasse vrije formatie partij in Sint Jacobiparochie gewonnen. In de finale waren de drie met 5-1 en 6-0 te sterk voor Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra wonnen eenvoudig de strijd om de derde prijs. Marrit Zeinstra werd koninging in Sint Jacobiparochie.