ANWB Automaatje start na zomervakantie in Waadhoeke

Franeker - Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingshuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met de Skûle Welzijn en vrijwilligers mensen in gemeente Waadhoeke helpen mobiel en actief te blijven.

Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Een rit is meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de chauffeurs mee op doktersbezoek of om boodschappen te doen. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur.

Vergoeding

Vrijwilligers krijgen een vergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. De auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking hebben. Vrijwilligers moeten jonger zijn dan 75 jaar en er kan om een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd worden. ANWB AutoMaatje Waadhoeke start na de zomervakantie van 2018.

Behalve chauffeurs worden ook ‘matchmakers’ gezocht. Dat zijn vrijwilligers die in hun directe omgeving de koppeling tussen cliënt en chauffeur tot stand brengen. Ze gebruiken hiervoor de ANWB AutoMaatje-software op hun eigen computer.

Aanmelden kan via de website van de Vrijwilligerscentrale van De Skule Welzijn (www.deskule.nl) of door een mailtje te sturen naar vwcharlingen@deskule.nl.