Maak kennis met bridge

Wat is bridge? Bridge is een spannend kaartspel. Niet zo maar een kaartspel als klaverjassen, toepen of hartenjagen; bridge gaat verder. Het wordt gespeeld met alle 52 kaarten uit het kaartspel. Bridge is heel afwisselend, want elk spel is weer anders. Je speelt het samen met een partner en het is daarom een gezellige en sociale sport, waarbij je veel mensen ontmoet. Je kunt het overal, altijd en tegen iedereen spelen, want miljoenen mensen in en buiten Nederland kunnen bridgen.

Bridge is veel plezier en ontspanning, waarbij de grijze massa in je hoofd aan het werk wordt gezet. Toch is bridge niet echt moeilijk te leren. Leeftijd speelt geen enkele rol en het wordt door heel veel verschillende mensen gespeeld. Dus echt niet alleen door superintelligente mensen.

De Franeker Bridge Club (FBC) is opgericht in 1950 en telt op dit moment 156 leden. FBC is onderdeel van de Nederlandse Bridge Bond. De vereniging biedt haar leden de mogelijkheid om op dinsdagavond en/of donderdagmiddag in competitieverband te bridgen op drie verschillende niveaus. De speellocatie is Bloemketerp.

Bridge leren kan ook bij de Franeker Bridge Club, daarvoor worden cursussen aangeboden voor beginners, geoefenden en vergevorderde spelers. Bij voldoende deelname worden cursussen gegeven op maandagavond of woensdagmiddag.

Eens per jaar, op de laatste zaterdag van de herfstvakantie organiseert FBC het Waadhoeke Bridge Toernooi. Hier komen spelers uit heel het land op af. Zo'n 180 bridgers bevolken dan de stad en spelen op diverse locaties bridge.

Op 7 juli wil FBC zich graag presenteren door middel van demonstratiepartijen, waar ook belangstellenden zonder bridge ervaring aan deel kunnen nemen. Door middel van promotiemateriaal willen wij het bridgen onder de aandacht brengen. In de winkel van Kamsma Schoenen zijn belangstellenden welkom.