Sternse Slotlanders op de Breedeplaats

Showband Sternse Slotlanders is een bekende speler in de muziek- en showwereld. Ruim 60 jaar geleden gestart als traditionele drumband in Franeker en inmiddels uitgegroeid tot een moderne Showband, op het gebied van muziek én dans. De Sternse Slotlanders onderscheiden zich door het gebruik van gestemd en ongestemd slagwerk, herkenbare muziek, vette beats en natuurlijk onze color guards. Ze willen enerzijds aantrekkelijk zijn voor leden en anderzijds het publiek entertainen. Deze mix heeft zich de afgelopen jaren bewezen en zal de komende jaren verder uitgebouwd worden.

Vele optredens in binnen- en buitenland geven prachtige herinneringen en ook het deelnemen aan concoursen geeft energie en inmiddels een gevulde prijzenkast. De gouden medaille tijdens de Showwedstrijden op het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017 te Kerkrade staat de band nog vers in het geheugen.

Aantrekkelijk voor leden? Daar ligt een belangrijke sleutel voor ons succes. De Sternse Slotlanders richten zich op persoonlijke- en groepsontwikkeling en zijn continue op zoek naar de gezonde balans tussen prestatie en ontspanning.

De Jeugd heeft de toekomst. In de jeugdgroepen wordt ingezet op de ontwikkeling van het individu en natuurlijk het samen muziek maken of een dans ontwikkelen. Een eigen opleidingsbeleid wordt hierbij gebruikt.

Tijdens de Academische Dagen 2018 in Franeker zijn alle groepen van de Sternse Slotlanders vertegenwoordigd, zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag. Je kunt de band in actie zien op de Breedeplaats.