In het weekend naar school - maar dan anders

Weekendschool Franeker biedt aanvullend onderwijs aan nieuwsgierige, gemotiveerde kinderen van 10 tot 14 jaar. Gastdocenten met interessante of spannende beroepen laten de jongeren actief ervaren wat hun beroep inhoudt.

De leerlingen krijgen les van bijvoorbeeld journalisten, dokters, kunstenaars of advocaten en gaan op excursie naar allerlei inspirerende plekken. Twee keer per maand in de periode van oktober tot juli krijgen de leerlingen les van bevlogen professionals op zondagmiddag.

Ze maken kennis met kunst, cultuur, wetenschap en maatschappij en duiken in een boeiende wereld waar ze van huis uit waarschijnlijk niet zo snel mee in aanraking komen. Zo krijgen de kinderen onder andere les van een chirurg in de operatiekamer, spelen ze met rechters en advocaten een heuse rechtszaak na, leren ze metselen bij een bouwbedrijf, bakken ze samen met een banketbakker, vertelt de politie hoe je moet arresteren en gaan ze naar een chemiebedrijf om allerlei proefjes te doen.

Elk nieuw schooljaar start een groep van maximaal 25 leerlingen uit de groepen 7 van de basisscholen in Franeker en omgeving.

De leerlingen verzamelen altijd in de Botniastins in Franeker aan de Breedeplaats, waar ook sommige lessen gegeven worden.

Voor meer informatie weekendschoolfraneker.nl en facebook.com/weekendschoolfraneker