Berltsumers exposeren schilderijen tijdens Tsjerkepaad

Engelum/Achlum - Elke zaterdag tijdens Tsjerkepaad in de periode van 7 juli tot en met 8 september is in de kerken in Engelum en Achlum een expositie van de schilderijen van Mieke Vastrick en Hilly Stellingwerf. Beiden wonen in Berltsum.

Net als zo veel mensen, vond Mieke als kind naast buiten spelen en ravotten met vriendjes en vriendinnetjes, tekenen wel een van de fijnste dingen om te doen.

Vooral van haar opa heeft ze heel wat schetsboeken gekregen. En kleurkrijtjes. Pas op haar 18de kreeg ze een kist met olieverf. Vanaf die tijd schildert ze het liefst met olieverf.

De liefde voor tekenen en schilderen ging niet voorbij maar gedurende jaren had ze liever wat meer tijd en gelegenheid gehad om zich met schilderen bezig te houden. Dat gaat nu beter maar volgens haar kan dat altijd nog meer. Schildercursussen heeft ze nooit gehad dus is ze helemaal autodidact.

Hilly Stellingwerf

Hilly Stellingwerf hield eveneens als kind al van tekenen en schilderen. Ze was dan ook graag na de middelbare school naar de kunstacademie gegaan, maar dat is er niet van gekomen.

In de loop van de jaren heeft ze verschillende schildercursussen gevolgd, in de beginjaren bij Anneke Westra en momenteel heeft ze al weer enkele jaren les bij kunstenares Irma Kamp in Leeuwarden.

Onlangs heeft ze met een schilderij de Tjeerd Landman bokaal gewonnen. Ze houdt van kleur en haar stijl ontwikkelt zich van realisme tot telkens meer expressionisme.