Meezwemmen met Maarten van der Weijden

FRANEKER - Olympisch kampioen Maarten van der Weijden gaat in augustus de Elfstedentocht zwemmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Hij roept mensen op om een stuk mee te zwemmen.

Precies tien jaar na het behalen van zijn Gouden Olympische medaille op de 10 kilometer Open Water Zwemmen in Beijing wil Maarten opnieuw een grootse prestatie leveren. Drie dagen en twee nachten zwemt hij onafgebroken langs de Friese elf steden met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar genezing van kanker.

Zelfs ’s nachts zal hij het water niet verlaten om uit te rusten. De bekende schaatsroute van 200 kilometer gaat langs Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. Na drie dagen zwemmen finisht hij in het centrum van Leeuwarden.

Innovaties

Tijdens de 11stedenzwemtocht in augustus maakt Maarten gebruik van de laatste technische snufjes en technieken. Zo slikt hij een thermometerpil, zodat zijn begeleidingsteam tijdens het zwemmen continue zijn kerntemperatuur kan monitoren.

Indien nodig zal hij zichzelf met een verwarmd zwempak - een wetsuit met warmtegraden - op temperatuur houden. Bovendien draagt hij een speciale zwembril met licht in het glas. Daarmee krijgt hij tijdens het zwemmen lichttherapie en kan hij eenvoudiger wakker blijven.

Evenementen

In elk van de elf steden vinden evenementen plaats, wordt uitgebreid stilgestaan bij het goede doel en kan iedereen die dat wil een stuk met Maarten meezwemmen. Mensen kunnen 500 of 2 kilometer meezwemmen.

Meezwemmen kan wanneer de deelnemer zijn best heeft gedaan om 1000 euro aan sponsorgeld op te halen. Op die manier kan iedereen er samen met Maarten voor zorgen dat er veel geld wordt ingezameld voor een extreem goed doel.

Elke euro wordt echt besteed aan onderzoek naar de genezing van kanker. Dat is de garantie die Maarten van der Weijden geeft.

Meezwemmen

In elke stad kunnen zich nog meezwemmers aanmelden. De achtste stad van de Elfstedenroute is Harlingen. De meezwemmers gaan zondag 19 augustus om 10.30 uur van start. De negende stad van de Elfstedenroute is Franeker. De meezwemmers gaan zondag 19 augustus om 14.45 uur van start.

Inschrijven kan voor het symbolische startbedrag van 11 Euro op de website www.11stedenzwemtocht.nl.