Baukje Fennema vertelt verzamelde verhalen

SINT ANNAPAROCHIE - Baukje Fennema, Baukje van der Meer en Betty Drost geven woensdag 4 juli een performance in de Van Harenskerk in Sint Annaparochie. De avond vol verhalen, liederen en poëzie, met als thema ‘spel van licht en donker’ begint om 20.30 uur.

In het voorjaar en zomer van 2017 liep verhalenverteller Baukje Fennema van Theater ITHAKA op de kop van de zeedijk van Lauwersoog naar de Afsluitdijk. Onderweg verzamelde ze verhalen van mensen die wonen, werken en recreëren aan de Friese Waddenkust. Een pelgrimstocht met een knipoog, noemt ze het zelf.

Dit jaar maak ze de reis opnieuw. Met woonwagen en tractor rijdt ze langs de kust en vertelt onderweg in 43 voorstellingen de verhalen die ze in 2017 heeft opgehaald. Op 4 juli komt ze aan in Sint Annaparochie. Daar zullen Baukje van der Meer, schrijfster en vertolkster van verhalende liederen en Betty Drost, brûgenbouwer en specialist in het optekenen van levensverhalen, zich bij haar voegen.

Samen brengen zij een programma van ongeveer zestig minuten. Na afloop is er gelegenheid tot na-praten, met een klein hapje erbij. De drie performers noemen de bijeenkomst liever een 'ontmoeting’ en sluiten daarmee aan bij het thema van Culturele Hoofdstad 2018: de mienksip.