Dubbelslag doet Triemstra stijgen in klassement

HOLWERD - Het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra heeft zaterdag de hoofdklassepartij in Holwerd gewonnen. In de finale waren ze met 5-3 en 6-2 te sterk voor het partuur van Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Jan Schurer. Taeke Triemstra maakte met een bovenslag een eind aan de finale. Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra werden derde.

Zondag waren het opnieuw Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra die met de krans naar huis gingen. Zij behaalden in Berltsum de tweede zege van het weekend. In een aantrekkelijke finale werd gewonnen van de formatie van Auke Boomsma, Marten Feenstra en Laas Pieter van Straten. Het werd net niet alles aan de hang, op 5-5, 6-4 sloeg Taeke Triemstra ook in dit duel de bal boven. De derde prijs was voor Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar.

Taeke Triemstra is door de resultaten van dit weekend naar de vijfde plek van het kaatsklassement aller tijden geklommen. Triemstra staat nu op 701 punten, twee meer dan Chris Wassenaar die een plaatsje zakt. Triemstra klom vorige week naar de zesde plaats toen hij Tunno Schurer inhaalde.

Met de beide overwinningen van afgelopen weekend pakte Triemstra zes punten.

Hylke Bruinsma stopt na de PC

Voorinse Hylke Bruinsma stopt na de PC met kaatsen. De knieblessure, die hij voor dit seizoen opliep, zit hem teveel in de weg. “Mede omdat diezelfde knie niet voldoende herstelt, haalt Hylke er niet meer uit wat hij wenst. Helaas voor hem is dit de enige keuze,” staat op de Facebookpagina van Keatsfreonen, het team waar Bruinsma nu nog deel van uitmaakt. Hylke Bruinsma kaatst dit seizoen met Menno van Zwieten en Erwin Zijlstra. In de derde cyclus kaatsen zij verder met Kees van der Schoot. Bruinsma won die PC tot nu toe één keer, samen met Johan van der Meulen en Renze Pieter Hiemstra in 2013.