Doorloper | ‘Ried is de plek waar ik me thuis voel’

Voor Wytske Groen-Brandsma (53) uit Ried was de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella een waar hoogtepunt. Dat en meer in deze eerste Doorloper.

Mijn woonplaats is voor mij…

De plek waar ik me thuis voel, waar we elkaar kennen, groeten en helpen.

Als ik burgemeester was, dan…

Zou ik in een dorpje als Ried gaan wonen en zelf ondervinden hoe hecht de mensen hier zijn en realiseren hoe belangrijk dat is. Dan was de sluiting van de gymzaal waardoor de gym. Vereniging, schoolgymnastiek, het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi, damesvolleybal enz. geen ruimte meer hebben wellicht niet doorgegaan.

Vroeger stapte ik altijd in…

De Vlegel en soms Don P. of de Stoep. Er liggen daar vele herinneringen en ik heb er mijn man ontmoet.

De eerste keer dat ik verliefd was, was op…

Geen idee op wie ik verliefd ben geweest. In je pubertijd is het begrip liefde wel erg wankel. Maar ondertussen al 28 getrouwd, dus die liefde is er wel.

De laatste keer dat ik goed gelachen heb / ontzettend blij was, dat was…

Ongetwijfeld toen we een weekend weg waren met onze motorvriendengroep. Dan maken we altijd veel kilometers en hebben net zoveel lol met elkaar.

En dat ik huilde...

Niet de laatste keer maar wel heel erg verdrietig was toen ik samen met mijn man drie jaar geleden in Australië was, en mijn vader toch nog heel plotseling overleed. Zo ver van huis.

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is…

Ik heb al héél veel boeken en tegenwoordig E-boeken gelezen, en heb niet echt een favoriet.

Je kunt me wakker maken voor…

Als er iemand hulp nodig heeft. Ik ben aangemeld bij HartslagNu.

Als ik niet in mijn huidige woonplaats woonde, dan…

Dan had ik ergens anders mijn plekje wel gevonden, maar niet in een `grote` stad.

Ik zou graag de volgende persoon / personen voor een lintje willen nomineren…

Dan nomineer ik mijn ouders omdat ze mij, ondanks dat ik een dwarse puber was, toch veel goede dingen hebben bijgebracht en ik hierdoor geworden ben wie ik nu ben.

Wat ik vroeger altijd wilde worden is…

Al van jongs af aan was ik gek met dieren. Maar daar heb ik nooit een baan in gevonden. Na vele omzwervingen kwam mijn huidige baan bijna tien jaar geleden op mijn pad, en nu ben ik nog geen dag met tegenzin naar mijn werk gegaan. Ik ben zeer bevoorrecht met mijn baan als buschauffeuse in het streekvervoer.

Hoogtepunten in mijn leven zijn er genoeg, maar wat er echt uitspringt is…

De pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, die ik samen met mijn man in 2011 heb volbracht. Een fantastische ervaring en een geweldige herinnering.

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is…

Mijn honden gedag zeggen.

Wilt u ook meedoen aan De Doorloper? Stuur een mail naar redactie.frc@ndcmediagroep.nl. U krijgt dan ]een vragenlijst toegemaild die u ingevuld en met een foto weer kunt mailen naar de redactie.