‘Harlinger zeeslag’ in reünieweekend HMHC

HARLINGEN - – De Harlinger Mixed Hockeyclub HMHC bestaat vijftig jaar. Het jubileum werd afgelopen weekend onder andere gevierd met een reünieweekend. De club leverde onderstaand verslag aan.

,,Het weekend begon vrijdag met een enerverende opening voor (oud-) bestuursleden en genodigden. Een mooie opkomst, prachtige toespraken en ontroerende reacties. Harlingen mag trots zijn op haar (sport)verenigingsleven, waar HMHC ook uitstekend op de ‘sportieve kaart’ staat.

Zaterdag was ons prachtig Waddenweer gegund. Voorzitter Maarten Veenstra verzorgde onder het genot van een kop koffie, broodje en suikerbroodje van Bakkerij Elsinga het openingswoord. Reünisten, clubleden en toeschouwers vormden vanaf 15.00 uur gezamenlijk het decor, voor een onderling hockeytoernooi plus om 19.00 uur een HMHC veteranen - HMHC JA1 wedstrijd.

‘Harlinger zeeslag’

Een hevige strijd, een Harlinger zeeslag bijtijds, met helaas een wat ongelukkige afloop voor de invalkeeper van JA1, welke met een knieblessure het veld verliet. Het LeChef-buffet liet eenieder zich goed smaken. Voor alle reünisten was er een mooi herinneringsboekje gemaakt in samenwerking met oud-voorzitter Alex Nieuwland, erelid Don Hoffman en Grafisch Centrum Harlingen. Met een ontzettend gezellige avond en lekkere muziek werd de zaterdag afgesloten met een drankje en werd de zondag ingeluid.

Vrienden- en Familietoernooi

Zondag namen 17 mix-teams deel aan het Vrienden- en Familietoernooi van HMHC. Met wat zon, miezerregen, een verscheidenheid aan outfits, hockeyers, maar vooral ook veel niet-hockeyers was het een succesvol toernooi. Voorzitter Maarten Veenstra droeg de voorzittershamer over aan Frank Burkels. Oud-bestuurs-en/of commissieleden en de twee afscheidnemende hoofdtrainers werden nogmaals bedankt, en het nieuwe bestuur werd aangekondigd, waarna de pechprijs, de prijs voor beste outfits en de eerste prijs van het toernooi werden uitgereikt! Wederom een geslaagde dag!

We hebben allemaal genoten van een prachtig HMHC 50 jaar 22-23-24 juni reünie-weekend en kijken uit naar nog veel meer jaren hockeyplezier.’’