Ried viert feest met kermis, optocht en kaatsen

RIED - – Feest in Ried. De Vereniging voor Volksvermaken Klaas Mug bestaat 120 jaar. Officieel jubileum of niet, het bestuur van VvV Klaas Mug, de Merkekommisje, dorpshuis De Rede, de tentcommissie en alle vrijwilligers zijn klaar voor een vierdaags tentfeest met kermis, optocht en kaatsen. De kermisdagen zijn van vrijdag 6 juli tot en met maandag 9 juli.

Het programma begint vrijdagmiddag met jeugdkaatsen. Om 19.00 uur trekt de grote optocht van versierde wagens, fietsen en personen door het dorp en omstreken. Vanaf 22.00 uur speelt Rockabilly en Rock & Rollband Tess and her Hihgway Patrol.

Zaterdagmorgen zijn er spelletjes voor de schooljeugd en ’s middags voor de Riedsters van 12 jaar en ouder. Het thema luidt: gezelschapsspellen. ‘s Avonds om 19.00 uur is de herhaling van de optocht door het dorp. Vanaf 22.00 uur speelt coverband Prime Suspect. Zij adverteren met een 100 procent ‘feestgarantie’ en dat belooft wat in de feesttent.

Het is een goede traditie dat er op zondag gekaatst wordt. Om 10.00 uur begint de 1e klas afdelingskaatspartij. Na afloop wordt het weer een feestje in de tent met de band Van Geeft’M. Maandag wordt er opnieuw gekaatst. Al om 8.00 uur begint het kermiskaatsen voor dames en heren. Het kaatsen wordt om 11.00 uur onderbroken voor het Matinee met feestband De Suskes die kaatsers en publiek zonder moeite op de dansvloer krijgen. Op favoriete muziek van de Riedsters, want zij spelen verzoeknummers. Om 13.30 uur wordt het feesten ingeruild voor het kaatsen.

Tijdens de kermisdagen is de Hoofdstraat afgesloten, want daar zijn dan verscheidene kermisattracties opgebouwd. Natuurlijk met de oliebollenkraam.