Sint Annaparochie wint NK Pupillen jongens

DRONRYP/RIED - Het partuur van Sint Annaparochie met Iwan Hiddinga, Hjalmar Dijkstra en Jelvin Kaper heeft zaterdag in Dronryp het Nederlands Kampioenschap bij de pupillen jongens gewonnen. Nog nooit eerder won Sint Annaparochie dit kampioenschap.

Iwan Hiddinga, Hjalmar Dijkstra en Jelvin Kaper waren de favorieten en slaagden er in het waar te maken. Vorige week kaatsten ze op het NK Schooljongens ook al verdienstelijk. Toen haalden ze de derde omloop.

Nu sloegen ze toe op hun ‘eigen’ NK. In de finale werd Sexbierum-Pietersbierum met 5-4, 6-4 verslagen. Voor Sexbierum kaatsten Stijn Scheffer, Enrico Post en Nick van der Walt. Grou werd derde in Dronryp.

Raerd verrast bij meisjes

In Ried kaatsten de pupillen meisjes het Nederlands Kampioenschap. Dronryp was de grote favoriet. Alle vier afdelingswedstrijden voorafgaand aan het NK hadden zij gewonnen. Maar zaterdag lukte het Jeanette Kramer, Maud Hellinga en Lisanne Scharringa niet om de prijs te pakken. Zij stuitten in de tweede omloop op het verrassend sterke Raerd en verloren de spannende wedstrijd met 5-4, 6-6.

Raerd had tot nu toe alleen een tweede prijs gewonnen. Zij kaatsten degelijk en hielden het hoofd koel op deze warme kaatsdag. Ilse Kooistra, Nyka Timersma en Marrit de Groot wonnen namens Raerd de finale van Menaam met Selma van der Wal, Jelly Hiemstra en Nynke de Kloe met 5-4, 6-4.

De derde prijs was voor Niawier-Metslawier-Oosternijkerk.