Drie dagen vermaak voor kinderen tijdens SimmerWille

FRANEKER - Leerlingen van groep drie tot en met groep acht van basisscholen in gemeente Waadhoeke kunnen zich verheugen op de SimmerWille. Van maandag 23 juli tot en met donderdag 26 juli is er voor de kinderen allerlei vermaak op het terrein van de Sjaerdema Liaukemaruiters in Franeker.

Er zijn workshops te volgen en een high tea te nuttigen. Verder staan sport en spel, varen, creatieve activiteiten en muziek op het programma. Daarnaast kunnen kinderen zich opgeven voor de traditionele fietstocht. Arriva heeft bussen beschikbaar gesteld zodat iedereen naar Sybrandy’s Speelpark kan gaan.

Voor de kinderen van groep zeven en acht is er op donderdagavond de gelegenheid om te blijven barbecueën en slapen op de gelegenheidscamping "Simmerwille". Vijftien regenbestendige festivaltenten zijn er beschikbaar, en kinderen kunnen hun eigen tent als droomhuis beschilderen.

Albert Heijn Franeker is hoofdsponsor van deze activiteitenweek en ook hofleverancier van al het lekkers voor de high tea. Samen met Roosma Schilders Franeker sponsort de supermarktketen de tenten.

Vrijwilligers en medewerkers van het jongerenwerk van De Skûle Welzijn maken de week mogelijk. Meer informatie: www.simmerwille-franeker.nl. Inschrijven van deelnemers is nog mogelijk tot en met donderdag 12 juli.