Speeltuin Wjelsryp ook voor sportieve volwassenen

WJELSRYP - – De speeltuin in Wjelsryp is zaterdag 16 juni tijdens het dorpsfeest opnieuw geopend. De laatste weken zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst, zowel voor kinderen als voor sportieve volwassenen.

De opening werd verricht door Annelies Westerveld, voormalig voorzitter van het Dorpsbelang, met het afschieten van een confettikanon.

De speeltuin is voorzien van een nieuw speeltoestel met glijbaan en klimwanden. Een nieuwe schommel en een nieuwe wip. Het meest opvallende is een nieuw fitnesstoestel voorzien van een ski-langlauf trainer en een hometrainer. Dit fitnesstoestel kan zowel door jongeren als door volwassenen worden gebruikt.

Renovatieplan

Sinds begin vorig jaar is het Dorpsbelang Wjelsryp bezig geweest met het ontwikkelen van een renovatieplan voor de speeltuin. Enkele toestellen waren dringend aan vervanging toe. En boden onvoldoende uitdaging aan alle leeftijdsgroepen. Naast toestellen voor kinderen, wou het Dorpsbelang ook mogelijkheden bieden voor de (jong-)volwassenen van Wjelsryp.

Met subsidie uit het Iepen Mienskipsfuns van de Provinsje Fryslan, van de voormalig gemeente Littenseradiel, Woningstichting Noordwest Friesland en Stichting Bolsward-Dronryp kon het plan gerealiseerd worden.

Veel vrijwilligers uit het dorp hebben geholpen bij het verwijderen van de oude toestellen. Bovendien hebben zij het grondwerk gereed gemaakt en graszoden gelegd. De eerste volwassenen hebben inmiddels ook voorzichtig het nieuwe fitnesstoestel uitgeprobeerd.