Eerste Zwem4daagse in Harlinger Het Derde Haad

HARLINGEN - – Optisport Harlingen houdt van 9 tot en met 12 juli voor het eerst een Zwem4daagse in Het Derde Haad in Harlingen. Het evenement is een stimulans voor kinderen om te blijven zwemmen, zodat ze ook na het behalen van een diploma veilig zijn in en om het water.

Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma vaak te zwemmen en de aangeleerde vaardigheden te oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen.

250 tot 1000 meter

De Zwem4daagse is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers 4 dagen een afstand van 250, 500 of 1000 meter per dag. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille.

Naast het zwemmen is er ook een verloting onder de deelnemers. De hoofdprijs is een 6-Badenkaart voor recreatief zwemmen. Dit seizoen zullen ruim 60.000 mensen in Nederland deelnemen aan de Zwem4daagse.

Geïnteresseerden kunnen zich voor 8 juli of op de dag zelf opgeven bij het zwembad. Er wordt dagelijks gezwommen van 18.00 tot 19.00 uur.