Echtpaar Walburg-Postmus 60 jaar getrouwd

SINT ANNAPAROCHIE - De liefde tussen Jacob Walburg en Antje Postmus is opgebloeid tijdens fietstochtjes met vrienden. Het bleek ware liefde, want dinsdag 3 juli waren ze 60 jaar getrouwd.

Jacob Walburg is op 4 augustus 1929 geboren, Antje Postmus kwam op 6 juli 1936 ter wereld. Tijdens de fietstochtjes naar Franeker groeide het onderlinge contact langzaam uit tot een hechte relatie. Ze trouwden in 1958 in de voormalige gemeente Barradeel.

Boerderij

De eerste jaren na hun trouwen hebben ze in Nij Altoenae gewoond. Later namen ze boerderij uit de familie over. Dat was hard werken voor beiden. Vanwege de regelgeving rondom de ruilverkaveling zijn ze rond hun 59ste gestopt met het boerenbestaan.

Op reis met de camper

In 1992 verhuisden ze naar Sint Annaparochie. In de jaren die volgden maakten ze verscheidene mooie reizen met de camper. Die is inmiddels verkocht, maar het echtpaar probeert er nog regelmatig een weekendje samen op uit te trekken. En dan is het maar wat ‘noflik’ dat ze allebei hun rijbewijs hebben en nog autorijden.

Dat maakt het ook mogelijk dat ze geregeld op bezoek kunnen gaan bij hun kinderen. Het echtpaar kreeg vier dochters. Ze wonen allemaal redelijk in de buurt en dus kunnen ze er geregeld even een kijkje nemen. Daar zijn ze erg dankbaar voor.