Hello Goodbye: Afscheidsconcert van dirigent Tjipke Pasma

Al vele jaren zwaait Tjipke Pasma het dirigeerstokje voor Berltsumer korpsen, maar zaterdagavond 14 juli komt daar een eind aan. Pasma stopt als dirigent met een afscheidsconcert dat de titel Hello Goodbye heeft gekregen.

Pasma begon in 2007 bij De Bazuin, vervolgens dirigeerde hij het gecombineerde korps KliBa waarin de namen van Klimop en De Bazuin zijn samengevoegd. En sinds 19 januari 2013 is hij dirigent van het gefuseerde korps Muzykferiening OpMaat Berltsum. Na zo veel jaren zijn korps en dirigent beiden toe aan een nieuwe uitdaging. Gatse Hylkema wordt de nieuwe man voor OpMaat.

Met Tjipke Pasma hebben de Berltsumer muzikanten heel wat meegemaakt: goede resultaten bij concoursen en festivals. Vele optredens bij Berlingastate, in de kerk en het optreden voor het koningspaar Willem-Alexander en Máxima in de stromende regen zal men nooit vergeten.

De brand op 15 juli 2017 was ook een van de memorabele momenten. Op de benefietdag op 30 september hielp Tjipke mee met het opbouwen en afbreken van de feesttent.

Het afscheidsconcert Hello Goodbye vindt zaterdagavond 14 juli plaats in de Kruiskerk en begint om 20.00 uur. Het programma bevat diverse verrassingen, maar vooral ook muzikale herinneringen zoals Dogon van Kevin Houben, Two Worlds van Phil Collins en de klezmer-klassieker Bessarabyanke. Ook wordt een deel van Ave Musica gespeeld, gecomponeerd door Feike van Tuinen.