Franeker wint Nederlands kampioenschap 50+

FRANEKER - Het Franeker partuur van Jacob Kamstra, Jan Sipma en Ludwig Seerden heeft gisteren op eigen veld het Nederlands Kampioenschap kaatsen voor vijftig plussers gewonnen. In de finale werd Sint Jacobiparochie (Piet en Dirk Machiela en Jarig Katsma) verslagen met 5-3, 6-4. De derde prijs was voor Sint Nicolaasga (Jan Buitenga, Ferdinand van der Werf en Tiede Bootsma).

Het Franeker partuur van Jacob Kamstra, Jan Sipma en Ludwig Seerden heeft gisteren op eigen veld het Nederlands Kampioenschap kaatsen voor vijftig plussers gewonnen. In de finale werd Sint Jacobiparochie (Piet en Dirk Machiela en Jarig Katsma) verslagen met 5-3, 6-4. De derde prijs was voor Sint Nicolaasga (Jan Buitenga, Ferdinand van der Werf en Tiede Bootsma).

De organisatie had hard gewerkt om het Sjûkelân bespeelbaar te krijgen, het veld was twee keer in de week beregend en de grasmat was doorgezaaid. De inspanningen leverden een prima grasmat op waarop negentien parturen tegen elkaar streden.

De enige dissonant deze dag was het bord van de KNKB met daarop alle winnaars. Vorig jaar won Morra-Lioessens de wedstrijd, volgens het bord zou dat Franeker geweest zijn. Een storende fout.

Dat nam niet weg dat het in Franeker een mooie zonnige kaatsdag was met een terechte winnaar. Franeker kreeg de zege zeker niet cadeau, vooral de strijd in de derde omloop tegen Easterein was spannend. De parturen waren aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op. Op 4-5, 6-6 was het Franeker wat aan het langste eind trok. De halve finale werd gewonnen van Sint Nicolaasga met 2-5, 2-6. Sint Jacobiparochie was blijven staan in de halve finale en was al finalist. Zij konden in de finale niet echt een vuist maken tegen het sterke Franeker.