Partuur Van der Bos zet zegereeks voort

IJLST/BOLSWARD - In IJlst ging de overwinning zaterdag naar Marten Bergsma, Jelte Visser en Hans Wassenaar. In de door elkaar loten partij wonnen zij de finale van Enno Kingma, Kees van der Schoot en Tjisse Steenstra met 3-5, 2-6.

Remmelt Bouma, Hyltje Bosma en Erwin Zijlstra namen de derde prijs mee uit IJlst, waar voor het eerst in de historie hoofdklassewedstrijden werden verkaatst. Hans Wassenaar werd koning in IJlst.

Ook de dames kaatsten zaterdag in IJlst. De door elkaar loten westrijd in IJlst voor de hoofdklasse dames werd zaterdag gewonnen door Nynke Sijbrandij, Wiljo Sijbrandij en Louise Krol. In de finale werden Nelie Steenstra, Sjanet Wijnia en Martzen Deinum verslagen met grote cijfers: 5-0, 6-4.

De derde prijs was voor Anne Monfils, Marte Altenburg en Annelien Broersma. Nynke Sijbrandij werd uitgeroepen tot koningin van de partij.

Voor koning Hans Wassenaar en koningin Nynke Sijbrandij was er een bijzondere koningsprijs in IJlst: een houten kunstwerk in de vorm van een boot zonder roer, een kogge.

Bolsward

In Bolsward wonnen Anne Monfils, Jeska Terpstra en Harmke Siegersma vrijdag verrassend de hoofdklasse door elkaar loten partij. In de finale versloegen zij Anne Berber Zeinstra, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra met 5-5, 6-2 nadat ze een 3-5 achterstand hadden weggewerkt. Het was de eerste zage op de hoofdklasse voor Jeska Terpstra.

De derde prijs was voor Tineke Dijkstra, Aukje van Kuiken en Louise Krol na 5-3 en 6-6 winst op Nelie Steenstra, Mintje Meintema en Jennie Terpstra.

Zondag kwamen de hoofdklasse heren in actie in Bolsward. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra konden hun zegereeks van de laatste weken voort zetten. Ook in Bolsward waren zijn het sterkste partuur.

De finale tegen Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra werd overtuigend gewonnen met 5-1, 6-0. Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar gingen met de derde prijs naar huis. Tjisse Steenstra werd – net als een jaar eerder – koning in Bolsward.