Kleine preview van Op de Terp Almenum

HARLINGEN - Belangstellenden kregen zondag alvast een bescheiden preview van de Under de Toer-voorstelling Op de Terp Almenum. In en rondom het Harlinger stadstheater Trebol presenteerde regisseuse Titia Bouwmeester tien scènes.

De zomervakantie breekt aan en de repetities zullen een aantal weken noodgedwongen stilliggen. Zondag konden belangstellenden alvast zien wat er inmiddels is bereikt. Zowel in de open lucht als vanaf het toneel werden de verschillende onderdelen gebracht. Daarnaast werd een aantal projecties getoond die het werk van kaartenmaker Lous zichtbaar maken voor het publiek.

Indrukwekkend was de verbeelding van zee, wind en haven door de inzet van geluidseffecten. Een Koerdisch lied werd ten gehore gebracht, afgewisseld met teksten van de 17e-eeuwse stadsrekenmeester. Daarmee werd een verband tussen vluchtelingen van vandaag, en die in de Gouden Eeuw gelegd.

Verder zong het koor onder begeleiding van piano, electrische gitaar, accordeon en bas en werd een scène tussen een waarzegster en een Harlinger neergezet, gezongen met fraaie ondersteuning van twaalfsnarige gitaar en blokfluit. Ook kwamen een aantal scènes met gesproken woord aan bod.

Foto’s: Op de terp Almenum