Schrijfwedstrijd in kader van uitreiking Anton Wachterprijs

De Anton Wachterprijs wordt op 10 november voor de 20ste keer uitgereikt in de geboortestad van Simon Vestdijk, Harlingen. In het kader hiervan is er een schrijfwedstrijd uitgeschreven voor leerlingen van RSG Simon Vestdijk. De ingezonden verhalen worden gebundeld in een boekwerkje.

De Anton Wachterprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan de schrijver van het beste Nederlandstalige literaire romandebuut. De prijsuitreiking vindt plaats in de Grote Kerk van Harlingen en bestaat uit een geldbedrag van €2000,- en een replica van het beeldje van Anton Wachter.

De prijs wordt aangeboden door de Stichting Centraal Comité 1945 en de gemeente Harlingen. De sluitingsdatum voor het inzenden van de debuten was op 1 juli. Er zijn ruim 130 titels ingezonden. Een speciale vakjury beoordeelt de komende periode de inzendingen.

Terug tot Anton Wachter

In deze jubileumeditie, die samenvalt met LF2018, staat het thema ‘Terug tot Anton Wachter’ centraal. Bijzonder aan deze editie is de organisatie van een literaire avond, waar de winnaars van de vorige edities voor zijn uitgenodigd.

Een groot aantal schrijvers heeft zich al aangemeld. De literaire avond wordt georganiseerd in samenwerking met Lân van Taal en de Vestdijkkring.

Naast de uitreiking van de Anton Wachterprijs, volgt eveneens de uitreiking van de, door de Vestdijkkring ingestelde, Ina Dammanprijs, plaats.