Rondleiding langs mooiste plekjes Achlum

Achlum - Een kuier langs de mooiste plekjes in Achlum en ondertussen bijpassende verhalen horen. Dat is de opzet van de rondleiding die zaterdag 21 juli en 25 augustus plaatsvindt. De start is om 14.30 uur.

Er wordt extra aandacht besteed aan de buitenkant van de net gerenoveerde fabriek. Deze fabriek is gebouwd als zuivelfabriek maar doet nu dienst als chocoladefabriek. In de verkiezing van het mooiste van Friesland staat dit gebouw in de top 100.

Ulbe Piers Draisma

Verder worden er verhalen verteld over Ulbe Piers Draisma, de grondlegger van de Achlumer brandverzekering, het klooster en de opkomst en ondergang van de Achlumer dakpannenfabriek. Het begint om 14.30 uur. Het startpunt is bij de bankjes bij de kerk. De rondleiding duurt ruim een uur. Kosten; vrije gift.

De kerk is deze middag geopend in het kader van Tsjerkepaad en kan bezichtigd worden tussen 13.30 en 17.00 uur. In de kerk zijn twee vrijwilligers die vragen kunnen beantwoorden. Er is deze hele zomer een expositie van de schilderijen van Hilly Stellingwerf die geboren is in Achlum.