Concert markeert einde overlast Tzummarum

TZUMMARUM - Na meer dan een jaar reconstructiewerkzaamheden in de dorpskern van Tzummarum was het tijd voor een feestje. De Bazuin Tzummarum verzorgde afgelopen weekend, samen met de top-100 band Virus, muziekfeest Simmelpop.

Naar schatting 250 dorpsgenoten dansten op deze zomeravond op de klanken van Happy, Proud Mary en Vlieg Met Me Mee. De Bazuin bracht onder leiding van Marten Miedema een gevarieerd repertoire met veel, grotendeels jonge, solisten. Na afloop van het concert vermaakte Virus de aanwezigen tot middernacht met dansbare covers.

De Buorren lag er al met al meer dan een jaar uit. De herinrichting van Tzummarum werd ook gebruikt voor vervanging van de riolering. Het dorp zuchtte dan ook een hele poos onder afgesloten straten, omleidingen en verkeer dat zich door kleine alternatieve straatjes moest persen.

Maar over het resultaat, de nieuwe bestrating en beplanting, is menigeen te spreken. De reconstructie is nog niet geheel klaar, maar wel zover dat een muziekfeest op z’n plek was.

Het concert was een initiatief van De Bazuin en Dorpsbelang. Samen met de vrijwilligers van Tjedmarhiem sleutelden ze in korte tijd dit ‘einde-overlast concert’in elkaar, daartoe gesteund door de gemeente Waadhoeke en Losse Fearren.