Leerlingen proeven sfeer tijdens zomerfair op basisscholen

FRANEKER - SBO de Bolder en it Twaluk hielden donderdag de jaarlijkse zomerfair. Deze fair heeft als doel nieuwe leerlingen de kans te geven pm de school te bekijken.

De leerlingen weten in welke klas ze volgend jaar komen, en kregen tijdens de fair gelegenheid om in de nieuwe klas te kijken en de leerkracht te spreken. In de lokalen waren allerlei spelletjes te doen. Op de leerpleinen en buiten stonden kraampjes waar mensen hapjes en drankjes kon nuttigen.

Er was ook een draaiend rad, waar veel winkeliers uit Franeker en omgeving hun steentje aan hebben bijgedragen. Veel mensen gingen met iets naar huis zoals een bloemetje, een dinerbon of een nieuwe wc-borstel of kaartjes voor zwembad of ijsjes.

Jannie van zorgboerderij Kloosterhoeve was er ook met een klein geitje en twee kuikentjes. De diertjes hebben tijdens de zomerfair genoten van alle aandacht van kinderen en ouders.

De opbrengst van deze fair gaat naar stichting Amurang in Indonesië, waar stagiaire Isa komend najaar twee maanden namens haar school naar toe gaat.