The Kik onderdeel van The Tall Ships Races Harlingen

HARLINGEN - De „Dag van de Vriendschap” staat zondag 5 augustus centraal op het hoofdpodium van The Tall Ships Races in Harlingen. Op ‘Harbour Stage’ vind de eerste Nederlandse editie van World Friendship Day plaats. Hoofdact is The Kik.

Dag van de Vriendschap

De Dag van de Vriendschap, een initiatief van Podium Harlingen, is een eerbetoonaan de persoonlijke en maatschappelijke waarde van vriendschap. Op 5 augustus wordt dit van 13.00 uur tot 18.00 uur gevierd met veel muziek, verhalen, presentaties en poëzie.

Er wordt speciaal stilgestaan bij vriendschap aan land én op zee. Zo ontstaan er onder de jonge trainees die deelnemen aan The Tall Ships Races vriendschappen-voor-het-leven aan boord.

Amerikaanse Congres

World Friendship Day werd in 1935 voor het eerst uitgeroepen door het Amerikaanse congres en vindt sindsdien ieder jaar op de eerste zondag van augustus plaats. Vrienden en vriendinnen vieren dan samen hun vriendschap. Inmiddels hebben allerlei landen zich hierbij aangesloten en nu volgt dus ook Nederland.

Peter R. de Vries

Aan de middag werken veel bekende en onbekende Nederlanders mee, onder wie Peter R. de Vries. In samenwerking met Willem de Vries van Noardewyn Live/Omrop Fryslân gaat het publiek op zoek naar het mooiste Friese liedje dat over vriendschap is gemaakt.

Huisdichter Cornelis trapt af met een eerste shortlist. De presentatie van de Dag van de Vriendschap is in handen van journalist-criminoloog Simon Vuyk, initiatiefnemer van Podium Harlingen: ,,Vriendschap maakt mensen gelukkiger en de samenleving beter en veiliger.”

Meer informatie: www.tsrh2018.nl.