Leerlingen CSG Ulbe van Houten beginnen vakantie met Zomerschool

SINT ANNAPAROCHIE - Leerlingen van CSG Ulbe van houten in Sint Annaparochie doen dit jaar mee aan de Zomerschool. Ook leerlingen van CSG Comenius, Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, OSG Piter Jelles hebben zich hiervoor aangemeld.

De Zomerschool is bedoeld voor potentiële zittenblijvers in het voortgezet onderwijs, die door deelname een reële kans hebben om alsnog over te gaan naar het volgende leerjaar. Er zijn dit jaar dertig leerlingen die hun vakantie starten met twee weken Zomerschool.

Tijdens de Zomerschool worden leerlingen in twee weken tijd, van maandag 23 juli tot en met vrijdag 3 augustus bijgespijkerd in het vak dat ze moeten ophalen. De uitvoering van de Zomerschool wordt gedaan door ervaren externe docenten en studiecoaches van BMC/studiekring.

Met een afsluitende toets, die vooraf door de docent van de eigen school is opgesteld, wordt aan het einde van de Zomerschoolperiode gekeken of de leerling de kennis van het vak voldoende heeft opgehaald en alsnog bevorderd kan worden.

De Zomerschool wordt aangeboden op de locatie van Montessori High School & !mpulse Leeuwarden, OSG Piter Jelles, in Leeuwarden. Op vrijdag 3 augustus vindt om 15.00 uur de feestelijke afsluiting met certificaatuitreiking plaats. 

Vorig jaar namen 37 leerlingen deel aan de Zomerschool in Leeuwarden. Van deze 37 leerlingen rondden 32 leerlingen het traject succesvol af. Zij werden alsnog bevorderd naar het volgende leerjaar.