335 trainees zeilen mee tijdens Tall Ships Races Harlingen

HARLINGEN - Voor 335 jongeren begint zaterdag 28 juli een bijzonder avontuur op Groningen Airport Eelde. Ze worden naar Stavanger in Noorwegen gevlogen, waar ze zich vespreiden over verschillende Tall Ships. Daarna varen ze de laatste etappe van de Tall Ships Races mee als bemanningslid.

The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees. Op de schepen varen circa 3.000 bemanningsleden waarvan meer dan de helft bestaat uit zeiltrainees.

Op 29 juli vertrekken de schepen uit Stavanger richting finishplaats Harlingen. Na ongeveer een week zeilen en hard werken is de finish tussen Terschelling en Vlieland. Daar groeperen alle Tall Ships zich en varen ze in colonne naar Harlingen. De Sail In op 3 augustus gaat uiteraard gepaard met een feestelijke opening.

Tijdens the Tall Ships Races Harlingen zijn tal van barken, klippers en windjammers te bewonderen. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten op het water en aan de kade. Er zijn drie podia waar diverse optredens van bekende artiesten plaatsvinden en er zijn vijf themapleinen met muziek, horeca en verschillende markten.