Zomerexpositie Hiske Wiersma en Natasja Bennink

BERLTSUM - In Galerie Hiske Wiersma is tot en met 2 september een expositie met schilderijen van Hiske Wiersma en beelden van Natasja Bennink.

Verspreid over de provincie Fryslân tonen achttien deelnemende galeries en ateliers van professioneel werkende kunstenaars eigen werk en kunst van collega’s. In Berltsum heeft Hiske Wiersma collega-beeldhouwer Natasja Bennink uitgenodigd om enkele van haar beelden te exposeren.

Natasja Bennink is op dit moment druk bezig met het mienskipproject Froulju fan Fryslân in het kader van LF2018. Samen met programmamaker Marleen Godlieb is ze op zoek geweest naar sterke Friese vrouwen, vrouwen die belangrijk zijn in onze mienskip.

Ondertussen zijn uit alle genomineerden zeven vrouwen gekozen die Natasja in een beeld gaat vereeuwigen. Later dit jaar zullen de beelden worden onthuld. Tijdens de zomerexpositie is het beeld te zien dat Natasja heeft gemaakt voor de crowdfundingactie voor dit project.

Hiske Wiersma kijkt vanuit haar atelier dagelijks uit op de hoge Friese wolkenluchten die een grote inspiratiebron voor een groot aantal van haar laatste werk zijn geweest. De energie die van deze, soms imponerende luchten, uitgaat heeft ze vertaald op het doek.

Galerie Hiske Wiersma is op zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en daarnaast op afspraak. Meer informatie: www.hiskewiersma.nl.