Leeuwarden voor eerst in Charles Dickens-sferen

LEEUWARDEN - Tropische sferen of niet, er is winters nieuws: voor het eerst vinden dit jaar Charles Dickensdagen plaats in Leeuwarden, en dan wel op zaterdag 15 en zondag 16 december. In de binnenstad zijn dan allerlei kerstkramen, kerstkoren, oude ambachten en een levende kerststal te vinden.

Acteurs en figuranten uit de Victoriaanse tijd als Ebenezer Scrooge, Oliver Twist, Fagin en de Dievenbende bepalen het straatbeeld van Leeuwarden. De binnenstad wordt omgetoverd tot een nostalgische wereld vol fantasie en fictie, in een negentiende-eeuws tafereel.

In een sfeervol Charles Dickensachtige sfeer kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken bij een van de vele foodtrucks. Op het Oldehoofsterkerkhof is er een paradefestival genaamd ‘Rudolph’s Winter Wonderland’. In tien theatertenten vinden er kinderactiviteiten en theatervoorstellingen plaats.

Mensen die als standhouder willen deelnemen, kunnen zich aanmelden www.charlesdickensleeuwarden.nl. Ook toneelgroepen en zangkoren uit Leeuwarden en de rest van de provincie kunnen zich aanmelden voor deelname aan het korenzang, theater en de figuratie.